KAJTANJE

Si pripravljen na novo najbol noro izkušnjo v življenju, se hočeš naučiti najbol hitro rastočega vodnega športa na svetu? Kajtanje ti nudi obilo zabave in svobode. Ko stojiš na deski in za premikanje po morju izrabljaš samo moč vetra, katero loviš v svoj kajt, je občutek res izjemen, krivulja učenja pa je neverjetno hitra in že po nekaj dneh lahko začneš izvajati prve skoke. Kajtanje velja za enega najbolj drznih in vsestranskih športov.

Pridi in se nauči najboljšega športa kajtanja-kiteboardinga z nami! Pri nas poučujejo le kvalificirani IKO učitelji z dolgoletnimi izkušnjami, kateri svoje delo opravljajo z užitkom in strastjo. Z njihovo pomočjo boš hitro, enostavno in varno postal samostjen kajter, v najkrajšem možnem času, med tem ko se boš zabaval. Dnevno se vadi od 3-5 ur in že po nekaj dneh boš tudi ti veselo kajtal po morski gladini. Po zaključenem tečaju prejmeš IKO člansko izkaznico, s katero dokazuješ svoje kajtersko znanje po vseh svetovnih kajterskih destinacijah. .

Untitled-6

Če bi tudi sam rad občutil ta občutek svobode, ko glisiras po vodi na kajt deski, izpod katere brizga voda kot da bi imel 70 konjskih moči, si preberi več o naši ponudbi KAJT TEČAJEV in IZLETOV.

KDAJ IN KJE SE LAHKO NAUČIM

Ko enkrat kajtanje dobro obvladamo nam lokacij na Jadranu in svetu ne bo nikoli zmanjkalo.Vendar, ko vstopamo v ta šport, pa je izbira lokacije nadvse pomembna. Najlažje, najvarneje in najhitreje bomo napredovali, kjer je voda primerno globoka, mirna ,kjer lahko v vodi stojimo, se prosto gibljemo in počasi prilagodimo še na srednje globoko in globoko vodo.V Jadranskem morju so šolsko najbolj primerne lokacije Neretva (jun.-avg.), Zadar-Nin in nekateri spoti v Tržaškem zalivu (maj.-sep.).V spomladanskih mesecih, ko Sardinija še ni turistično pretirano oblegana, pridemo na vrsto kajterji. Punata trettu, na jugozahodu Sardinije je po našem mnenju No.1. šolski spot v Sredozemskem morju, tja se odpravimo za 1. majske počitnice in ostanemo do konca maja. Jesenska ohladitev nekoliko ohladi tudi nas in kaj hitro pogledamo za letalskimi kartami. Čez zimo se kajtanje preseli na območja s pasatnimi vetrovi. Lahko bi rekli, da je takrat kajtanje doma v severovzhodni Braziliji. Lagune z mirno vodo, prijetne temperature in konstanten veter 24 ur na dan, so razlogi, zaradi katerih se tja vedno z veseljem vrača vsak pravi kajter. Za IZBIRO tvoje šolske destinacije klikni TU.

KAKO POTEKA ŠOLA

Šolo kajtanja lahko v grobem razdelimo v tri glavne sklope. V prvem delu se v stoječi vodi posvetimo upravljanju kajta, se ga naučimo voditi levo, desno ter dodajati in odvzemati moč. Če nas dobro posluša, se na hitro naučimo še hoje. Ko je kontrola primerna, se odpravimo v srednje globoko vodo, kjer opravimo prva vlečenja s kajtom. V vodi ležimo na trebuhu in se prepustimo vleki kajta. Na ta način pridobimo občutek za drsenje in gibanje v brez opornih fazah. V zadnjem sklopu dodamo še desko. Sprva naredimo nekaj osnovnih vaj za ravnotežje, nakar sledi vodni štart in prvi metri drsenja nad vodo :) za kar tečajniki povprečno potrebujejo nekje od 8 do 12 ur vadbe. PREVERI kakšen paket ur bi ustrezal tebi.

 

KAJ LAHKO PRIČAKUJEM KOT ZAČETNIK

Za tečaj kajtanja ne potrebuješ nobenega posebnega predznanja. Z izbranimi metodami se prilagodimo vsakemu posamezniku. Kajtanje je primerno tako za mlade, kot starejše, punce, dame in gospe, saj je rdeča nit kajtanja v tehniki (pravilnem upravljanju kajta) in ne toliko sami moči. S primernimi metodami se kajtanja naučijo že otroci (priporočljiva starostna meja je 9 let, oziroma 40 kilogramov telesne teže), vse več pa je tudi starejših. Lahko bi rekli, da se kajtanja lahko nauči prav vsak, čeprav je res, da je hitrost napredka zelo individualno pogojena. Kakor pri učenju vsakega novega športa, nam tudi tukaj, s seboj prinesene izkušnje pomagajo pri hitrejšem napredku.V povprečju tečajniki potrebujejo med 8 in 12 ur, da začnejo s pvmi drsenji in vožnjami v obe smeri.

KAKŠNO OPREMO POTREBUJEM

Osnovno kajtersko opremo sestavlja kajt, zraven katerega ponavadi dobimo tudi bar in vrvi, s katerimi upravljamo kajt, ki je na naše telo pripeto s trapezom. Za vožnjo po vodi potrebujemo še kajtersko desko in primerno debelo neoprensko obleko.

ALI JE ŠOLA NUJNO POTREBNA

Ni obvezna, je pa zelo priporočljiva. Zavedati se moramo, da ima lahko kajt zelo veliko moč, če z njim ne upravljamo pravilno in se hitro znajdemo v neprijetni situaciji. Veliko je bilo že primerov, ko so se učenja lotili sami in se niso končali po pričakovanjih ter marsikdo je kasneje dejal, da je kajtanje nevarno, kar pa nikakor ne drži, če se učimo po preverjenih metodah izkušenih učiteljev. Postopama, varno in hitro vas bomo popeljali skozi učni proces, rezultati napredka pa bodo kar najhitrejši, medtem ko je lahko samo učenje nevarno in vedno mnogo dolgotrajnejše!!!