ŠOLA

Več kot 8 let, je naša ekipa strastnih kajterjev razvijala metode učenja, da je vaš vstop v kajterski svet najhitrejši, varen in zabaven. Smo ponosni, da vam lahko nudimo kvalitetno kajt šolo, v kateri ne boste dobili le kajt izkušnjo, vendar se boste kajtanja naučili na pravi način, da bo kajt postal tudi del vašega aktivnega preživljanja prostega časa v naravnem okolju.

Šola se izvaja z opremo vodilnega proizvajalca NORTH Kiteboarding!!

Na naše tečaje nudimo 100% garancijo storitev. Preveri KJE in KDAJ se nam lahko pridružiš na naših taborih in z nami vstopiš v kajterski svet!

KAJT FIRBEC-GRATIS

Se še nisi pobližje spoznal s tem super športom? Če je odgovor da, potem nas hitro pokliči in se nam pridruži na informativni uri, kjer boste s prve roke izvedeli vse kar vas zanima, ob primernih vetrovnih pogojih, pa vozili tudi mali trainer kajt, na katerih se učimo osnov kontrole vodenja.

GRATIS informativne ure izvajamo na primerno izbranih lokacijah v okolici Ljubljane, oziroma naših “domačih” spotih (Gradež, Ankaran, Postojna…).

CENA: 1h/gratis

ZAČETNI TEČAJ KAJTANJA 10 UR

Šola kajtanja 10 ur. Od tega 9 ur praktičnega dela in 1 ura teorije, z vključeno vso potrebno opremo (deska, trapez, kite, neopren).

IKO stopnja III

Na tečaju se predela vse elemente povezane s samim kajtanjem, od priprave opreme do vodnega štarta, varnostjo in osnovnimi pravili. V prvem sklopu tečaja se posvetimo upravljanju kajta brez deske, na suhem ali v do kolen segajoči vodi, ko postavimo dobre temelje kajt kontrole. Naučimo se vzdigovanja, pristajanja, upravljanja levo, desno, dodajanja in odvzemanja moči, ter premikanja, hoje po plaži, kar so ključni elementi za samostojno kajtersko pot. Ko je kontrola kajta primerna, se v drugem sklopu vaj odpravimo v bolj globoko vodo, kjer se naučimo “bodydrag”. Vležemo se v vodo in se s kajtom vlečemo po vodni gladini levo, desno in naprej. Omenjene vaje so namenjene prilagajanju na premikanje-drsenje nad vodno gladino. Ko vidimo, da smo pripravljeni za naslednji korak, v zadnjem sklopu tečaja dodamo še desko. Sledi nekaj vaj, s katerimi pridobimo primerno stabilnost na deski, nakar sledi vodni štart in prvi metri. Vse vaje si sistematično sledijo in nas v najkrajšem možnem času, pripeljejo do želenega cilja, se postaviti na desko in odpeljati naše prve vožnje z vetrom v laseh.

Na hitro povedano, v prvem sklopu bomo postavili dobre temelje kajt kontrole. V drugem samo s kajtom drseli po vodi in ko boste dobro prilagojeni, na to novo super okolje, dodali še desko, se postavili nad vodno gladino in zakajtali.

Po opravljenem tečaju prejmete IKO kiteboarding izkaznico, ki velja kot kajterski izpit, ki vam omogoča izposojo opreme na spotih po celem svetu.

CENA: 390 EUR/10 UR

ZAČETNI TEČAJ KAJTANJA  14 UR

Šola kajtanja 14 ur. Od tega 12 ur praktičnega dela in 2 uri teorije, z vključeno vso potrebno opremo  (deska, trapez, kite, neopren).

IKO stopnja III

Na tečaju se predela vse elementa povezane s samim kajtanjem. Od priprave opreme do vodnega štarta, varnostjo in osnovnimi pravili po standardnem postopku 3 sklopov vaj, z večjim številom ponovitev vsake vaje. V prvem sklopu tečaja se posvetimo upravljanju kajta brez deske, na suhem ali v do kolen segajoči vodi. Ko je kontrola kajta primerna, se v drugem sklopu vaj odpravimo v bolj globoko vodo, kjer se naučimo “bodydrag”. Vležemo se v vodo in se s kajtom vlečemo po vodni gladini levo, desno in naprej. Omenjene vaje so namenjene prilagajanju na premikanje-drsenje na vodni gladini. Ko vidimo, da smo pripravljeni za naslednji korak, v zadnjem sklopu tečaja dodamo še desko. Sledi nekaj vaj, s katerimi pridobimo primerno stabilnost na deski, nakar sledi vodni štart in prvi metri. Vse vaje si sistematično sledijo in nas v najkrajšem možnem času, pripeljejo do želenega cilja, se postaviti na desko in odpeljati naše prve vožnje z vetrom v laseh.

Na hitro povedano, v prvem sklopu bomo postavili dobre temelje kajt kontrole. V drugem samo s kajtom drseli po vodi in ko boste dobro prilagojeni, na to novo super okolje, dodali še desko, se postavili nad vodno gladino in zakajtali.

Po opravljenem tečaju prejmete IKO kiteboarding izkaznico, ki velja kot kajterski izpit, ki vam omogoča izposojo opreme na spotih po celem svetu.

CENA: 490 EUR

INDIVIDUALNE URE

Prilagodimo vašim potrebam in željam. Primerno za začetnike, povratnike v kajterski šport, vse tiste, ki bi radi hitro napredovali v freeride tehniki kajtanja, se naučili prvih skokov in trikov. Če imate dobro športno predznanje iz drugih kajtanju sorodnih disciplin (wakeboarding, skateboarding, snowbordanje, smučanje, windsurfing, jadralno padalstvo… lahko z našimi metodami učenja hitro napredujete in z individualnim pristopom kajter postanete že v nekaj urah oziroma enem dnevu.

Vsa oprema vključena v ceno.

CENA: 60 EUR/1h

OBNOVITVENE URE

Individualne obnovitvene ure brez opreme.

Če že dlje časa niste kajtali in bi se v šport radi vrnili varno pod nadzorom učitelja, vam nudimo paket 4 ur. Na začetku bomo obnovili znanje vodenja kajta, ko ocenimo, da je znanje primerno, se odpravimo še na vaje z desko in vodni štart. Naj bo vaša vrnitev med kajterje varna, hitra in zabavna.

CENA: 170 EUR/4h