TERMINI

NAŠE IZBRANE DESTINACIJE

Pri nas se kajt oprema najde v  prtljažniku na vsakem potovanju ali dnevnem izletu proti morju. V preteklih letih smo prekajtali večino znanejših kajt destinacij po svetu, odlično pa poznamo vse bližnje domače kajt spote. Na podlagi bogatih izkušenj smo izbrali le najbolj primerne lokacije, kjer lahko šolo kajtanja izvajamo zares kvalitetno, hitro in predvsem varno.

SARDINIJA

CENOVNO UGODNO, IDEALNI POGOJI, TEČAJI OD 26.4. – 12.5.19

ZAČETNI TEČAJI, INDIVIDUALNE IN OBNOVITNEVE URE

Sardinija, katero po njenem obisku marsi kdo imenuje kar evropski karibi, je prepričala tudi nas, saj se tja letos odpravljamo že sedmič. Perfektni kajterski spoti, s super flat vodo, na nekaterih mestih dober val, nekateri spoti pa so prav turkizno modre barve. Na Sardiniji v spomladanskih mesecih pihajo frontalni vetrovi, zato smo za našo kamp bazo izbrali Puntta tretu, na jugozahodnem delu otoka, kjer lahko kajtamo na 3 smeri vetra in kajtamo 70-80% dni. To je en izmed največjih flat spotov daleč na okoli in zelo PRIMEREN ZA ŠOLO, saj je voda skoraj povsod stojna. Mivka in do kolen segajoča voda, ter veliko prostora za vadbo, so pogoji, kateri začetnikom in vsem že boljšim kajterjem, omogočajo hiter in varen napredek, ter veliko zabave na vodi!!!

3

Na voljo je več vrst nastanitev. Na samem spotu je kajterski kamp. Ni lepšega, kot zvečer zakuriti ogenj, zaspati pod zvezdami in se zjutraj zbuditi direktno na spotu, pripravljen za nov session. Cena se giblje že od 7 eur/noč. Več info KiteVillageSardegna. Le 400m od spota, se nahaja prijeten B&B Casa di Luca, kjer vam pripravijo tudi zajtrk, cene pa so še vedno spremenljive od 22 eur/noč z vključenim zajtrkom. Več info na Casa Di Luca. Za večje število oseb, se najde kar nekaj idiličnih apartmajev. Rezervacijo se najlažje opravi preko portala AIR B&B.

Untitled-320

Večino dni bomo preživeli na vodi, če pa kakšen dan vetra ne bo, je v okolici kar nekaj zanimivih izletniških točk, z bogato naravno in kulturno dediščino, specialna italijanska kulinarika pa ravnodušnega ne pusti še tako strastnega gurmana.

 

Untitled-4

Točno določenih terminov tečajev nimamo in se v omenjenem terminu lahko prilagodimo vašim željam. Klasični začetni tečaj kajtanja traja 10 ur. Dnevno vadimo od 3-4 ure, oziroma cca 3-4 dni, kakšen dan namenimo počitku ali pa moramo kdaj počakati na veter, zato priporočamo za kvalitetno izvedbo od 4-6 dnevni termin. Za INFO o prostih mestih nam piši na EMAIL. Število mest je omejeno!!!

 

NERETVA

ŠOLA POTEKA V JUNIJU JULIJU IN AVGUSTU

Izvajajo se ZAČETNI TEČAJI, INDIVIDUALNE URE, OBNOVITVENE URE in IZPOSOJA OPREME

Celotno Jadransko morje nam nudi izvrstne pogoje za obilico užitkov na vodi. Prav zato, smo za vas izbrali zgornji bolj vetroven spot, pri izlivu reke Neretve, kjer so idealni pogoji za učenje kajterskega športa. Nizka, do kolen segajoča flat’mirna’ voda in zelo konstanten veter maestral, so pogoji, ki omogočajo izvedbo tečajev na zelo varen, hiter in predvsem zelo kvaliteten način.

spot neretva zrak1

Dostop do izliva Neretve, je zaradi dobrih cestnih povezav zelo hiter in enostaven, vzame pa vam dobrih 5 ur in že ste na spotu. Namestiev je v apartmajih, v bližnjem turističnem naselju Blace, z avtom oddaljenem vsega 5 min od kajt spota. Postelje v kajti hiši se najdejo že od 12 eur/noč, več aprtmajev pa na tem kliku.  Če se za tečaj odločate sami, vam pomagamo pri iskanju prevoza na vaš prvi kajterski dopust.

DSC09233

 

Klasični začetni tečaj traja 10 ur. Na Neretvi veter prične pihati v popoldanskih urah. S šolo pričenjamo okoli 13 ure, dnevno vadimo okoli 3-4 ure, oziroma cca 3-4 dni, kakšen dan namenimo počitku, kakšen dan pa nas preseneti brezvetrje, zato priporočamo za kvalitetno izvedbo od 4 do 7 dnevni termin. Termini datumsko niso določeni in se lahko prilagodimo vašim željam. Za INFO o prostih mestih nam piši na EMAIL. Število mest je omejeno!!!

DOMAČI SPOTI

OD MAJA DO KONCA SEPTEMBRA vsak vetroven dan!

Za tiste z manj časa, ki bi se radi kajtanja naučili doma, smo pripravili 1-3 dnevne tečaje, kateri potekajo na primerno  izbranih lokacijah v Sloveniji, Hrvaškem, Madžarskem in vzhodnem delu Italijanske obale od meseca maja do konca oktobra. Kraj in čas tečaja sproti prilagajamo vremenskim razmeram in vašim željam, zaradi česar so termini znani cca. 5-7 dni vnaprej.

10470608_316685015160737_1207487343282127716_n

Če bi rad bil obveščen, kje bomo lovili veter v naslednjih dneh, se prijavi na naše info novice TU in vedno boš obveščen kje in kdaj bo potekal začetni in nadaljevalni tečaj kajtanja.

Spoti kjer se izvajajo tečaji:

Grado: 1,5h iz Ljubljane

Nam najbližji primeren spot, tako za šolo, kot pravo vrhunsko kajtanje, je tako blizu, da se tja lahko odpravimo tudi v popoldanskih urah ali po službi.Dolga peščena plaža, z otokom, ki nastane v času oseke, predstavlja izvrsten teren za učenje kajtanja.Odprtost na skoraj vse strani vetrov, pa zagotavlja dokaj dobro vetrovno statistiko in veliko kajterskih užitkov, tudi ko nismo na dopustu.

Zadar-Nin:  3,5h iz Ljubljane

Pravi kajterski raj se nahaja nekoliko južneje pri naših sosedih na Hrvaškem.Spoti v okolici Nina so zaradi nizke in mirne vode prava izbira, ko se odločamo za prve kajterske korake.Na tiste res prave razmere, pa se velikokrat pripeljejo tudi čisto pravi kajterji, saj ninska burja slovi daleč na okoli.Ponavadi se v Nin zapeljemo za 2-3 dni ob vikendih, oziromka kakšnih prazničnih kombinacijah.

Balaton: 3,5h iz Ljubljane

Ko je na morju bolj mirno, ponavadi piha v panonskih nižinah.Spote na južni strani uporabljamo kadar pihajo severni vetrovi in obratno ko pihajo južni… Nizka stoječa voda, več 100 metrov od obale nudi veliko prostora za izvedbo šole.Na Madžarsko gremo ponavadi za 2-3 dni ob vikendih in prazničnih kombinacijah.10441240_306214719541100_6089775258025673513_n

 

Termini zaradi narave športa in nestalnih vremenskih vzorcev niso vnaprej določeni. O možni izvedbi tečaja na eni izmed zgoraj omenjenih destinacij, vas obvestimo cca 5-7 dni prej. Natanančno pa potrdimo 1-2 dni prej, ko so vremenske napovedi že skoraj 100% zanesljive. Klasični začetni tečaj kajtanja traja 10 ur. Ob ugodnih vremenskih pogoji in primerni fizični pripravljenosti, lahko dnevno vadimo tudi do 5 ur in lahko tečaj kvalitetno izvedemo že v 2-3 dneh. Za INFO o naslednjih možnih terminih se prijavi na EMAIL listo.

BRAZILIJA

Program v pripravi…